کد خبر: 1269335
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰

جوان آنلاین: رئیس‌جمهور امریکا، استقرار ۸۰ هزار نیروی نظامی ایالات متحده در کشور‌های اروپایی برای مقابله با حملات احتمالی روسیه را تأیید کرد. همزمان، رئیس‌جمهور روسیه نیز از برنامه مسکو برای استقرار سامانه موشکی اورشنیک در بلاروس خبر داده است. 
در سال‌های گذشته، تحرکات کشور‌های ناتو در نزدیکی مرز‌های غربی روسیه افزایش یافته و به اذعان ینس استولتنبرگ، دبیرکل سابق ناتو، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی تعداد نیرو‌های خود را در جناح شرقی به ده‌ها هزار نیروی آماده جنگ رسانده است. فرانسه، انگلیس و امریکا اخیراً مجوز استفاده از موشک‌های دوربرد را هم برای کی‌یف صادر کردند. جو بایدن در واپسین روز‌های حضور خود در کاخ سفید در نامه‌ای به کنگره این کشور اعلام کرده است که ۸۰هزار نفر از نیرو‌های مسلح امریکا را به کشور‌های عضو ناتو اختصاص داده یا در آن کشور‌ها مستقر شده‌اند. بایدن اطمینان‌دادن به متحدان امریکا و جلوگیری از حملات روسیه را علت اعزام این تعداد نیرو عنوان کرده است. به‌قدرت‌رسیدن قریب‌الوقوع دونالد ترامپ در امریکا یکی از مهم‌ترین چالش‌ها و نگرانی‌های ناتو به شمار می‌رود. این سازمان از این بیم دارد که ترامپ کمک‌های ایالات متحده به ناتو و همچنین به اوکراین را کاهش داده یا قطع کند. 
روسیه در واکنش به استفاده اوکراین از موشک‌های بالستیک «اتکمز» امریکایی و «سایه طوفان» انگلیسی در عمق خاک روسیه با چراغ سبز غرب، ۲۱ نوامبر برای نخستین بار از موشک اورشنیک در شهر دنیپرو اوکراین استفاده کرد. همچنین، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به درخواست الکساندر لوکاشنکو، همتای بلاروس خود در جریان اجلاسی در مینسک، پایتخت این کشور پاسخ داد. این دو در این نشست توافق همکاری دفاعی متقابل امضا کردند. رئیس‌جمهور روسیه دراین‌باره گفت: «از آنجا که توافق درباره تضامین امنیتی با استفاده از تمام ابزار و نیرو‌های موجود را به امضا رسانده‌ایم، استقرار سامانه‌هایی نظیر موشک اورشنیک در خاک جمهوری بلاروس را امکان‌پذیر می‌دانم.» وی افزود: «تصور می‌کنم که این مهم در نیمه دوم سال آتی امکان‌پذیر خواهد بود زیرا زنجیره تولید این سامانه‌ها در روسیه افزایش پیدا کرده و این سامانه‌های موشکی در دسترس نیرو‌های راهبردی روسیه قرار گرفته‌اند.»
 پوتین تأکید کرده است که در صورت تداوم استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد غربی علیه مسکو، امکان استفاده دوباره از اورشنیک برای حمله به اوکراین از جمله «مراکز تصمیم‌گیری» در کی‌یف وجود دارد. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در گفتگو با تاکر کارلسون، مجری و خبرنگار مشهور امریکایی که روز پنج‌شنبه منتشر شد، تأکید کرد که شلیک اورشنیک هشداری بود که غرب باید آن را جدی بگیرد.

برچسب ها: امریکا ، اروپا ، روسیه
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار